Werkgroep Civil 3D

De gebruikersgroep Civil Infra Benelux is in 2008 opgericht als Civil 3D Usergroup Benelux. Het begon met een aantal afgevaardigden van bedrijven, die samen aan infrastructurele projecten werkten en daarmee de behoefte hadden om 1 standaard template te gebruiken. Omdat een dergelijke template beperkt voorhanden was, werden de krachten gebundeld en in 2009 kwam de eerste Civil 3D Template uit, gemaakt door C3D Benelux. Deze template en de mogelijkheden werden gedemonstreerd in een heuse gebruikersmiddag, die de 'publieke' start van de gebruikersgroep was. 

Door de jaren heen heeft de werkgroep zich voornamelijk bezig gehouden met het bijhouden, ontwikkelen en verbeteren van de Civil 3D template. Deze template wordt sinds het begin meegeleverd met de Civil 3D software, iets waar we best trots op mogen zijn. Daarnaast is de afgelopen jaren het contact met Autodesk opgezet en onderhouden, met name om de belangen van de Benelux markt te verdedigen. Inmiddels kunnen we stellen dat de werkgroep een serieuze gesprekspartner is van Autodesk.

De huidige werkgroep Civil 3D gaat zich naast bovenstaande zaken ook richten op het uitwisselen van zelf ontwikkelde softwaretools.