Over de Civil Infra Benelux

Deze site is bedoeld voor de gebruikers van o.a. Autodesk software op het gebied van infrastructuur, die kennis wil vergaren, maar ook ervaringen wil delen. Het initiatief voor de site komt van een kleine groep enthousiaste gebruikers met elk hun eigen expertise op het gebied van Civil 3D, Revit, Infraworks, Navisworks, 3DS Max, AutoCAD en andere infraproducten en initiatieven. Zo is er kennis en ervaring op het gebied van het wegontwerp, infrastructurele constructies, landschapsinrichting, grondwerk, baggerwerkzaamheden, aanleg van kustlijnen en rivieren.  Natuurlijk zijn ook andere enthousiaste leden welkom.

We willen een levende groep vormen, waarbij we ervoor zorgen dat niet telkens het wiel opnieuw moet worden uitgevonden. Ons doel is het delen van kennis en materiaal zodat iedereen op een zo efficiënt mogelijke manier zijn uitdagingen op het gebied van infra kan verwezenlijken! We werken samen aan de standaardisatie van civiele projecten uitgewerkt met AutoCAD Civil 3D, Revit of Infraworks. Dit met het oog op de uitwisselbaarheid van projectgegevens. 
Een belangrijk onderdeel hiervan is de opmaak van templates waarbij we de Nederlandse CAD Standaard (BIM Loket NLCS) hanteren.

Vanuit de gebruikersgroep worden ook wensen geformuleerd met betrekking tot de inhoud van de Benelux lokalisatie. In dat kader zijn we gesprekspartner van Autodesk, waarbij we opkomen voor de belangen van Benelux gebruikers. Verder organiseren we regelmatig een gebruikersdag, waarbij kennis en kunde worden uitgewisseld en ideeën worden besproken.

Deze site, met name het forum, dient als ontmoetingsplek voor de Autodesk Infra gebruikers. Met de knop registreren kunt u rechtstreeks toegang krijgen tot het forum. En het mooiste is: het is GRATIS. Het enige wat u nodig heeft, is een zakelijk e-mailadres om u te registreren. Na registratie heeft u direct toegang tot de onderdelen van de site!

De Civil Infra Benelux is in 2014 voortgekomen uit de Civil 3D Usergroup Benelux (opgericht in 2008). Omdat de leden van die gebruikersgroep steeds meer (ook) met andere producten van Autodesk zijn gaan werken, heeft het bestuur in 2013 besloten om met de gebruikersgroep een andere koers te gaan varen.